Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Za novorojenčke nov ultrazvok srca, kmalu tudi reanimacijske posteljice

09/05/2023
20230425_111347_0.jpg

Na pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice "dr. Franca Derganca" Nova Gorica bodo s pridobitvijo modernega ultrazvoka bistveno izboljšali diagnostiko pri otrocih in novorojenčkih.

"Vsi pediatri na oddelku uporabljamo ultrazvok, v bistvu je postal podaljšek kliničnega pregleda otroka. Je nujno potreben pri mnogih obravnavah otrok. Ta moderen ultrazvok je velika pridobitev. S tem vrhunskim aparatom bomo izboljšali našo diagnostiko in pokrili vse naše potrebe tako ambulantnega kot bolnišničnega dela."

"Novi ultrazvočni aparat je opremljen tudi s kardiološko sondo za izvajanje ultrazvočnih preiskav srca pri majhnih otrocih, če sem bolj natančen, za dojenčke in novorojenčke. Želimo pa si še nakup kardiološke sonde za izvajanje ultrazvoka srca pri večjih otrocih," je nov ultrazvok pokomentiral Gregor Nemec, predstojnik pediatrične službe v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica.

Še letos nove reanimacijske posteljice za novorojenčke
Za našo obravnavo novorojenčkov je v letošnjem finančnem načrtu predviden nakup reanimacijskih posteljic. S tem bomo izboljšali pristop in obravnavo kritično bolnih novorojenčkov takoj po porodu.

"Odlično sodelujemo z oddelkom za porodništvo. Zelo smo tudi veseli, da je oddelek za porodništvo obnovljen in posodobljen z vrhunsko opremo in aparati. To je zelo dobrodošlo za vse mame, ki se pripravljajo na porod, pravkar rojevajo oziroma so rodile in pri nas ostanejo po porodu. Tudi njim moramo zagotoviti ustrezno strokovno obravnavo in seveda istočasno tudi visoko kvaliteto bivanja in dobrega počutja."

"Ker sledimo smernicam sodobne pediatrije, stremimo k nakupu aparata za zdravljenje z visokimi pretoki kisika in neinvazivno dihalno podporo. Tu gre za pomoč pri dihanju majhnih otrok, dojenčkov s težje potekajočim bronhiolitisom in novorojenčkom z grozečo dihalno odpovedjo."

Pridruži se gibanju - čiste roke rešujejo življenja
Babica mora imeti srce leva, oči sokola in roke dame!
Šempetrska urgenca močnejša za novo nevrološko urgentno ambulanto