Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Šempetrska urgenca okrepljena z novo nevrološko urgentno ambulanto

03/05/2023
20230503_081704.jpg

Urgentni center Splošne bolnišnice "dr. Franca Derganca" Nova Gorica se je okrepil z novo nevrološko urgentno ambulanto.

''Nova nevrološka urgentna ambulanta z vso opremo je zrasla v dobrih dveh mesecih, kar je fantastičen uspeh. Je vsekakor velika pridobitev za celotni urgentni center, saj ga bo prostorsko zelo razbremenila, poleg tega pa smo na ta način pridobili prostor, ki pomeni pomemben korak pri zagotavljanju boljše zdravstvene oskrbe urgentnih pacientov,'' je bil nad novo nevrološko urgentno ambulanto navdušen predstojnik urgentnega centra Erik Sedevčič, dr.med., spec.splošne kirurgije.

''Med rednim delovnim časom bo ta urgentna ambulanta vsekakor namenjena predvsem obravnavi nevroloških urgentnih pacientov, sicer pa bo namenjena za splošno uporabo pacientom iz enote za bolezni in po potrebi tudi pacientom iz enote za poškodbe. V primeru množičnih nesreč pa smo tako pridobili še dodatni, popolnoma opremljen prostor. Posebnost zagotovo predstavlja zelo zanimiv stretcher po imenu ZeroGravity, ki resnično ponuja občutek lebdenja, ko se uležeš nanj.''

Ambiciozna ideja o povečanju čakalnice in izgradnji pediatričnega urgentnega centra

''Z današnjim dnem se je uresničila naša prva večja želja po širitvi urgentnega centra. In ker je podobnih želja v urgentnem centru še kar nekaj, modra misel pa pravi, da kdor odneha, nikoli ne zmaga, kdor zmaga, pa nikoli ne odneha, si nadejamo še več takih trenutkov. V mislih imam povečanje uporabnega prostora čakalnice urgentnega centra in izgradnjo pediatričnega urgentnega centra. Mi smo pripravljeni,'' je še pogled v prihodnost usmeril Erik Sedevčič.

Prvi v Sloveniji merimo ustreznost analgezije s pomočjo odziva zenice na bolečinski dražljaj