Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Šempetrska bolnišnica sklenila partnerstvo z ameriško univerzo

08/08/2024
Vodstvo šempetrske bolnišnice s partnerji iz ameriške univerze Brigham Young University.

Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica je s sklenitvijo partnerstva z ameriško univerzo Brigham Young University postala kredibilen igralec na globalni ravni izobraževanja.

''Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica z veseljem napoveduje uspešno sodelovanje v mednarodni študentski izmenjavi z Brigham Young University, iz Prova v Utahu, Združene države Amerike. V okviru tega programa smo gostili študenta Ereka Neila Looslija, ki je pri nas opravljal del svojega predmedicinskega izobraževanja. To partnerstvo odraža našo zavezanost k razvoju globalne mreže znanja ter izmenjave izkušenj in idej.

Vodstvo bolnišnice močno podpira pobude, ki omogočajo mednarodno sodelovanje in izmenjavo študentov. Takšni programi so ključnega pomena za bogatitev kulturnih in strokovnih pogledov, saj študentom omogočajo, da pridobijo edinstvene vpoglede v zdravstvene prakse ter kulturo drugih držav. Hkrati se tudi naši zaposleni učijo od mednarodnih kolegov, kar krepi našo skupnost in dviguje kakovost zdravstvenih storitev.''

Naša bolnišnica kot posebni kampus pri vzpostavljanju Medicinske fakultete na Primorskem

''Posebej smo navdušeni nad novico, da se Brigham Young University pripravlja na ustanovitev Medicinske fakultete. Univerza na Primorskem je prav tako na poti k vzpostavitvi Medicinske fakultete, naša bolnišnica pa bo igrala pomembno vlogo kot posebni kampus. To predstavlja izjemno priložnost za nadaljnjo krepitev vezi med našimi institucijami in za razvoj inovativnih izobraževalnih pristopov, ki bodo oblikovali prihodnost zdravstvene oskrbe.

Naše sodelovanje z Brigham Young University je zgleden primer tega, kako lahko skupna prizadevanja v izobraževanju in raziskovanju vodijo k obogatitvi vseh vpletenih strani. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in širjenja svoje vloge v mednarodni izmenjavi, saj verjamemo, da je prihodnost zdravstva odvisna od globalne povezanosti in raznolikosti perspektiv.

Ta izjava izraža našo zavezanost k spodbujanju mednarodnega sodelovanja in poudarja pomembnost študentske izmenjave kot sredstva za izboljšanje izobraževanja in zdravstvene oskrbe na globalni ravni,'' je o vlogi šempetrske bolnišnice pri mednarodni študentski izmenjavi in prihodnjem razvoju medicinskega izobraževanja povedal Erik Sedevčič, v. d. strokovnega direktorja.

Intervju z Erekom Neilom Looslijem, 1. del - Takšne priložnosti v obdobju mojega predmedicinskega izobraževanja v ZDA ne bi dobil nikoli.
Intervju z Erekom Neilom Looslijem, 2. del -  Doma bom poskušal narediti štruklje, ki so noro okusni.