Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Že naročenih terminov na radiologiji v Šempetru ne bomo odpovedovali

16/10/2024
Radiološki oddelek.

Direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič je po napovedanem odhodu treh radiologov poudaril, da zaradi tega ne bodo odpovedovali že naročenih terminov.

''Pri enem radiologu gre za upokojitev. Na odpoved delovnega razmerja drugih dveh kolegov pa je vplivala sprememba zakonodaje, mislim na napovedano razmejitev med javnim in zasebnim. Odhodi se bodo zgodili v drugi polovici decembra. Do takrat bomo skupaj z ustanoviteljem, Ministrstvom za zdravje, skušali poiskati rešitev.

Vesel pa sem, ker bosta v naslednjem mesecu dve kolegici naredili specialistični izpit iz radiologije. Imamo velik podmladek - osem specializantov. Imamo tudi razpise za nove specializante. Interes za radiologijo obstaja. Trenutna situacija res ni ugodna, a verjamem, da bomo ta problem rešili.

V bolnišnici, ki ima tisoč zaposlenih, vedno prihaja do turbulentnih trenutkov. Naloga menedžmenta je, da zadeve rešuje. Pred nekaj dnevi je minilo tri leta, odkar me je za direktorja potrdil svet zavoda. Takrat sem se zaobljubil, da bom poskrbel za paciente in to velja do konca mojega mandata.

Čakalne vrste na radiološkem oddelku obvladujemo. Imamo nov aparat za magnetno resonanco. Ne pokrivamo samo populacije severnoprimorske regije, ampak širše. Ta trenutek oddelek za radiologijo kljub kadrovski stiski, če govorim o rednem elektivnem programu, zelo dobro dela. Poudariti je treba, da je naša bolnišnica v zadnjem času največ investirala prav v radiološki oddelek. V zadnjem letu več kot 2 milijona evrov. Velike investicije načrtujemo tudi v prihodnje.

Da se podobne situacije odhodov ne bi ponavljale, je treba stvari urediti na sistemski ravni. Upam, da bodo sistemski ukrepi države pomagali reševati javne bolnišnice, ki so seveda nujno potrebne. Računam na to, da bodo v prihodnje tiste bolnišnice, ki izvajamo neprekinjeno zdravstveno varstvo drugače plačane kot tiste, ki tega ne počnejo. V tem vidim veliko rešitev in morda priložnost, da ohranimo javne bolnišnice,'' je napovedan odhod treh radiologov pokomentiral direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič.