Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Izjemna obiskanost dokaz, da ljudje zaupajo naši, šempetrski bolnišnici

18/09/2024
Dan odprtih vrat v šempetrski bolnišnici.

Raznolik program ob Svetovnem dnevu varnosti pacientov je v šempetrsko bolnišnico privabil ogromno število ljudi. In imeli so kaj videti in doživeti.

Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica je na dnevu odprtih vrat ponudila celo paleto aktivnosti, ki nobenega obiskovalca niso pustile ravnodušnega.

Organizirano je bilo 15 predavanj z različnih področjih medicine, ki so bila odlično obiskana. Predstavilo se je 12 lokalnih društev pacientov, na stojnicah so imeli obiskovalci na voljo brezplačne meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja, holesterola, krvi, očesnega pritiska, čistih rok.

Preizkusili so se lahko v uporabi avtomatskega defibrilatorja in v tem, kako varno prijeti otroka. Ter si od blizu ogledali Centralno sterilizacijo in Oddelek za radiologijo.

Predstavile so se Zdravstvena šola Nova Gorica, Fakulteta za vede o zdravju Izola in Biotehniška šola ŠC Nova Gorica.

Želimo si, da bodo takšna srečanja v naši, šempetrski bolnišnici postala tradicionalna in da bodo lahko zdravniki, medicinske sestre ter pacienti na tak žlahten način delili svoje dragoceno znanje in izkušnje.

In ker pravijo, da dobra fotografija pove več kot 1000 besed, si poglejte fotoutrinke z našega dneva odprtih vrat ob Svetovnem dnevu varnosti pacientov. Morda najdete tudi sebe.

Galerija