Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Darja in Nežica, vse najboljše za 60 let in uživajta v penziji!

14/10/2024
Slavljenki Nežica Berce in Darja Jelavič ob praznovanju 60-letnice z vodstvom šempetrske bolnišnice. Od leve proti desni: pomočnik direktorja za zdravstveno nego Aljoša Juretič, direktor Dimitrij Klančič in v.d. strokovnega direktorja Erik Sedevčič.
Slavljenki Nežica Berce in Darja Jelavič ob praznovanju 60-letnice z vodstvom šempetrske bolnišnice. Od leve proti desni: pomočnik direktorja za zdravstveno nego Aljoša Juretič, direktor Dimitrij Klančič in v.d. strokovnega direktorja Erik Sedevčič.

Diplomirana medicinska sestra Darja Jelavič in srednja medicinska sestra Nežica Berce bosta velikem prazniku 60 let življenja prav kmalu dodali še skok v penzijo.

''Dopolnila sem 60 let in čez 3 mesece grem v penzijo. Po eni strani sem vesela, da sem uspešno prišla do konca. Po drugi strani pa bom pogrešala to mojo službo. Zmeraj sem rada hodila delat. Pogrešala bom sodelavce in delo z ljudmi. Moja prva služba v šempetrski bolnišnici je bila na interni, potem sem šla na internistično prvo pomoč, svojo zgodbo pa zaključujem na urgenci. Z direktorjem Dimitrijem Klančičem sva skupaj delala celih 30 let in imela sem zelo dobre izkušnje. Svojim sodelavcem polagam na srce, naj se imajo radi. Naj se spoštujejo. In naj ne iščejo napak tam, kjer jih sploh ni.

Upam, da bom dobila še kakšnega vnuka. Trenutno imam samo eno vnukinjo. Zdaj bom namreč imela več časa za varstvo otrok. In kaj rada počnem? Rada pečem, rada vrtnarim. Rada bi si privoščila potovanje. Kakšno križarjenje bi mi prav prijalo. Tudi moj mož rad potuje. Hribi me ne zanimajo, sem bolj morski človek. Moj mož je Dalmatinec, a sem jaz bolj Dalmatinka kot on. Rada imam dalmatinski pršut, rib pa ne maram. Ta prava riba je samo svinjska ribica,'' je ob svojem 60. jubileju povedala diplomirana medicinska sestra Darja Jelavič.

13798430217721574_20240919_140716.jpg
Darja Jelavič v družbi svojih sodelavcev in z vodstvom šempetrske bolnišnice.

Direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič pa je izpostavil Darjine dobre lastnosti: ''Sestro Darjo Jelavič poznam že skoraj 3 desetletja. Njena največja odlika je bila ta, da je bila vedno dobre volje. Ne glede na to, ali je prišla delat v jutranjo, popoldansko ali nočno izmeno, v 24-urno dežurstvo, v nedeljo oziroma za praznik. Poznam jo iz oddelka, poznam jo iz internistične prve pomoči, poznam jo z urgence. V zadnji fazi njene kariere ji nisem nikoli pozabil povedati, da je najboljši antidementiv v smislu preprečevanja demence delo v urgentnem centru. Želim si, da bi Darja to svojo energijo, dobro voljo, znanje in odnos do pacientov prenesla na mlajše generacije. Res hvala Darji, da je bila z nami toliko let.''

13798514605973143_20241011_143430.jpg
Darja Jelavič in Nežica Berce se pogovarjata o strateških načrtih za penzijo.

Velika slavljenka je tudi srednja medicinska sestra Nežica Berce, ki je že skovala strateški načrt za penzijo: ''Zdaj imam 60 let in čez 3 mesece grem v penzion. Želim si, da bila zdrava kot sem zdaj. Da bi ohranila to pozitivno energijo v sebi. Kariero sem začela na urologiji, potem sem se preselila na abdomen in za finale na urgenco. Najbolj so se me dotaknile zgodbe ljudi, ki so se srečali s smrtjo. Zlasti ko so to bili mladi ljudje. Mislim, da bi tudi po imenu in priimku še vedno vedela, kdo so bili tisti, ki so se me najbolj dotaknili.

13800448512945890_20240924_133145.jpg
Nežica Berce v družbi svojih sodelavcev in s pomočnikom direktorja za zdravstveno nego.

Za penzijo pa že imam strateški načrt: rada bi veliko kolesarila, ker je to pač moj hobi. Imam štiri vnuke, zato mi ne bo zmanjkalo dela. Imam tudi vrt, vendar nerada rijem po zemlji. Sem zadovoljna z majhnimi stvarmi, samo da se imam lepo. Rada potujem, rada grem v toplice. Sicer se vedno rada vračam na Korčulo. V penziji ne pričakujem neke super destinacije. Ne igram nobenega inštrumenta, znam pa lepo pet. Nekaj časa sem pela v zborčku, ki smo ga imele medicinske sestre v bolnišnici, potem pa je žal usahnil. Svojim sodelavcem želim to, da bi se imeli radi. Da bi se razumeli. Da bi poskušali razumeti drug drugega. Na vseh področjih jim želim veliko uspehov. Tako v službi kot tudi doma.''